Het Noorden van Israël

Na het drukke Jeruzalem zijn we toe aan een rustigere omgeving. We wijken af van ons plan om naar Nazareth te gaan en kiezen voor Safed. Safed staat bekend om zijn kunstenaarskolonie en de vele kabbalisten die er wonen. Op weg hiernaartoe maken we nog een stop bij een opgraving van een oude synagoge, de Beit Alpha. En stoppen bij het meer van Galilea.
De mozaïek vloer van de Beit Alpha synagoge. Onderin wordt weergeven hoe Abraham zijn zoon Izak offert. Daarboven staan 12 tekens van de dierenriem en daar weer boven een Torah ark met 2 menorahs.

{CAPTION}

Safed blijkt een leuk plaatsje om doorheen te wandelen. Terwijl we op zoek zijn naar een ontbijt blijkt er een bidbijeenkomst te zijn er wordt gebeden voor de nieuwe maand en voor regen.

Video.MOV

En iets verder op in de straat wordt een klein feestje gebouwd, ik vermoed dat een jongen bar mitswa is geworden.
{CAPTION}

Video.MOV

Na Safed gaan we naar de grotten van Rosh HaNikra. We gaan met een kabelbaantje naar beneden. Helaas blijken de grotten vanwege het onstuimige water dicht te zijn. {CAPTION}

{CAPTION}

‘s Avonds slapen we in de havenstad Akko dat Arabisch aandoet. Akko was een belangrijke stad tijdens de kruistochten. {CAPTION}

{CAPTION}