De heilige stad Jeruzalem

De tempelberg met de daarop de rotskoepel. In deze koepel ligt de steen waarop volgens de joden Abraham zijn zoon moest offeren maar volgens de moslims is dit de steen waarop Mohammed zou zijn opgestegen naar de hemel. Helaas mocht ik die steen niet even bekijken, ik was van een ander geloof volgens de deurwaarder.

{CAPTION}

{CAPTION}

De nauwe straatjes in de oude stad met winkeltjes

{CAPTION}

{CAPTION}

De belangrijkste kerk voor o.a. de katholieken, de heilige grafkerk. Volgens het geloof van o.a de katholieken is deze kerk gebouwd op de plek waar Jezus is gestorven en begraven. In de tombe hieronder zou Jezus zijn begraven.

{CAPTION}

De protestanten hebben een andere plaats waar ze gedenken dat Jezus is opgestaan, De Graftuin (zij claimen niet dat dit de daadwerkelijke plek is)

{CAPTION}

We doen nog een free tour (op basis van fooi) heel leuk om te doen en ze overweldigen ons met nog meer info 😊

{CAPTION}

{CAPTION}

En we bezoeken later de Mahane Yehuda markt, welke vlakbij ons hotel ligt

{CAPTION}

{CAPTION}

{CAPTION}