Relaxen in Papallacta

Omdat Yuliana en ik wel zin hadden om een dagje te relaxen besloten we om naar de natuurlijke heetwaterbronnen van Papallacta te gaan. Het plaatsje Papallacta ligt hoog in de highlands op ongeveer 2 uur rijden van Quito. Na wat verschillende vervoersopties besproken te hebben (de bus, taxi, autohuur of een vriend van Yuli vragen) gekozen voor de taxi van het hotel, al ging dat bij Yuli niet zonder gedegen onderzoek over de taxichauffeur. Het hotelpersoneel werd ondervraagd, de taxi chauffeur moest zijn id laten zien en laten fotograferen waarna deze foto met de familie van yuli werd gedeeld. Nadat dit allemaal was gebeurd, was Yuli gerust en konden we de highlands in richting Papallacta. De uitzichten tijdens de autorit waren geweldig, we reden door een prachtig bergachtig landschap en zagen o.a de vulkaan Cotopaxi met een flinke laag sneeuw bedekt. In Papallacta aangekomen bleken er meerdere Spa’s met heetwaterbronnen te zijn, de twee grootste zijn een publieke spa en een spa van een luxueus hotel. Na beide gezien te hebben, besloten om voor de goedkopere publieke heetwaterbronnen te gaan. Deze spa bestaat uit verschillende warme en hete baden welke verwarmd worden door de nabijgelegen vulkaan Antisana en er is een mega koud dompel bad met water uit een rivier van smeltwater. Maar wat het meest bijzondere aan de heetwaterbronnen van Papallacta is, is toch wel de omgeving waarin het zich bevind, een mooi aangelegde tuin waar de kolibries over je hoofd vliegen en dat omringd door bergen en vulkanen. Hier hielden we het dus wel een paar uur uit 😃
{CAPTION}

{CAPTION}

{CAPTION}

{CAPTION}

{CAPTION}

Nadat we helemaal zen waren zijn we terug naar Quito gegaan waar we de TelefériQo wilden gaan nemen. Maar helaas, eenmaal aangekomen bij de kabelbaan welke naar de top van de Cruz Loma gaat (4100 m) is de lucht dichtgetrokken en is er regen op komst, we besluiten de kabelbaan te skippen en naar Quito historisch centrum te gaan. Hier hebben we wat verschillende kerken bekeken. De meest bijzondere was toch wel de kerk van San Francisco, waarvan wordt gezegd dat de stichter van de kerk een pact met de duivel sloot. In ruil voor de stichter z’n ziel zou de duivel de mooiste en grootste kerk ooit bouwen, maar de stichter was de duivel iets te slim af en vlak voor de kerk klaar was haalde hij een een steen weg, waardoor de kerk dus niet was afgebouwd en de duivel zijn ziel niet kon meenemen.
{CAPTION}

De kerk van San Francisco op de achtergrond
{CAPTION}

Voor de La Basilica
{CAPTION}

{CAPTION}

{CAPTION}

De uitzichten op de terugweg van Papallacta naar Quito. 😍
‘S avonds zijn we gezellig met wat vrienden van Yuliana Mexicaans gaan eten.