Bacalar Laguna, het meer met 7 kleuren

Ik heb wat problemen met het uploaden van mijn blogs, vandaar een verlaat berichtje

Vandaag vertrekken we met de auto naar het Bacalar meer. Dit zoetwatermeer zou er niet minder mooi uit moeten zien als de Bahama’s. Ben benieuwd. Maar eerst een ontbijtstop in Tulum aan het strand. Dan nog even pinnen wat iedere keer weer een ding is, er staan altijd lange rijen voor de pinautomaat, en het is maar afwachten (nadat je hebt uitgevogeld dat je pas er overdwars in moet) of er geld uitkomt. We rijden Tulum uit en ik wil de tank nog even volgooien maar de pomp in Tulum is zo druk en volgens de tankrange kunnen we sowieso 80 km meer rijden dan de afstand tot onze bestemming dus ik denk we redden het wel. Maar eenmaal onderweg gaat de range sneller omlaag dan de resterende km, waardoor ik het toch wel wat benauwd krijg voornamelijk omdat we zelfs niet één tankstation tegenkomen… ha… daarom was het zo druk bij dat laatste tankstation in Tulum. Ik kom erachter dat we toch al wel een tijdje in z’n 3 rijden ipv in z’n 5 en ik hoop dat dat de reden was van de snellere daling van de geschatte resterende km. Gelukkig kunnen we net op tijd tanken. Volgende keer vertrekken we echt met een bomvolle tank.

Aangekomen bij het Bacalar meer gaan we eerst naar “ Los Rapidos” dit is een stroomversnelling aan de zuidkant van het meer. Ik huur een kayak en moet me tegen de stroming inwerken om op de lagune uit te komen. En dat is best lastig met te gladde peddels en een sit-on kayak. Zo af en toe tol ik rond en kan ik weer opnieuw beginnen. Maar het uitzicht is fantastisch, ik kayak door een soort van mangrove en onderwater zijn stromatolieten (is versteende afzetting van biologische oorsprong, lijkt op hele harde kalk) te zien. Dit ziet er prachtig uit zodra de zon schijnt maar helaas ik krijg ik flinke stortregen over me heen en kan ik maar zo af en toe een glimpje opvangen hoe mooi het kan zijn op een onbewolkte dag. Wel heb ik de “rivier” bijna voor mezelf omdat Mexico op dat moment speelt.

We pakken de auto en rijden naar onze ecovilla bij ecotucan, op zo’n 7 km ten noorden van het dorp Bacalar. De laatste kilometer moeten we door een stukje jungle rijden waar we toch wel wat wildlife spotten oa een vosje, een uil en nog wat kleiner gedierte. Bij aankomst moeten de koffers in een kruiwagen en lopen we door de jungle tuin nar onze “villa” We nemen nog even een duik in het meer en knappen ons op en gaan om taco’s en guacamole met cocktail in Bacalar.

Kunstwerk op het strand bij Tulum
Kayakken in de mangroves van los Rapidos
Los Rapidos ziet er prachtig uit met een zonnetje er op
Relaxen en snorkelen
“Waarschuwingsbord” naar onze eco villa
Koffers in de kruiwagen
De villa (gelukkig met muskietennet)
Pad door de jungle naar de steiger
Duik in het Bacalar meer (gelukkig geen krokodillen gezien)
De steiger