Galapagos- Santa Cruz

Heb helaas een tijdje niets op Anneke.nl kunnen schrijven omdat we op de Galapagos eilanden Santa Cruz en Isabela verbleven waar het internet wat te wensen overliet. Inmiddels verblijf ik alweer een paar dagen bij Yuli thuis, in hun huis bij het strand. Zal proberen om alsnog een reisverslag over het betoverende Galapagos.
Santa Cruz
Na het nachtje bij Yuli thuis in Guayaquil, vertrekken we vroeg richting het vliegveld. Daar staat Ricardo, een vriend van Yuli op ons te wachten met zijn surfboard. Ricardo heb ik al eens eerder ontmoet tijdens één van mijn bezoekjes aan Yuli toen zij nog Rome woonde. Het inchecken is beetje spannend, want het is nog niet helemaal duidelijk of we echt met alleen een pcr test (zonder vaccinatie) naar de Galapagos eilanden af kunnen reizen. Gelukkig voor ons bleek de maatregel van verplichte vaccinatie voor een bezoek aan de Galapagos eilanden de voorgaande zaterdag afgeschaft te zijn en is het daardoor sinds zaterdag 23 oktober mogelijk om met alleen de negatieve pcr test naar Galapagos te reizen.
Uitzicht vanaf het vliegtuig
Bij aankomst op het vliegveld van Santa Cruz lopen en vliegen de beesten ons tegemoet. We moeten voorzichtig om de dieren heen lopen.

Het vliegveld (Baltra) blijkt op een klein eilandje ten noorden van Santa Cruz te liggen. Dus gaan we eerst met een bus richting het kanaal om daar met een bootje over te steken om daarna weer in een volgende bus te stappen.
Het kanaal
De rit naar het dorpje Puerto Ayora duurt ongeveer een uur en de bus heeft het er maar zwaar mee, en rook komt er op verschillende plaatsen uit het dashboard uit. Maar volgens de chauffeur is dit vrij normaal. Tijdens de rit sta ik versteld van het landschap, de ene keer is dor en roodbruin, en dan vol met cactussen en na de volgende heuvel weer grasvelden met daarop grazende schildpadden! In Puerto Ayora verblijven we in een simpel hotel met een prachtig uitzicht over een baai. Vanaf ons balkon kunnen we meteen al wildlife spotten

De dieren onder ons balkon
Op Santa Cruz bezoeken we het Darwin Centrum, luieren we her en der op mooie stranden, eten we ceviches & kreeften en gaan ‘s avonds stappen.

De vismarkt overdag

De vismarkt als we ‘s avonds de bar uit stuiteren

Ceviche

Wordt morgen vervolgd met Galapagos – Isabela{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}