Op naar Jeruzalem

Vanaf Aqaba steken we bij Wadi Araba de grens over en huren in Eilat een nieuwe auto en vertrekken richting Jeruzalem. Op de weg naar Jeruzalem maken we nog een stop bij Massada, een burcht welke grotendeels gebouwd was door koning Herodus.
Behoorlijk druk bij de grensovergang {CAPTION}

Onderweg komen we “Lots vrouw” nog tegen {CAPTION}

De restanten van de burcht van Herodus (Massada)
{CAPTION}

Hoe het er bijna 2000 jaar terug moet hebben uitgezien

Vanaf Massada kijk je op de Judea woestijn en de Dode Zee

{CAPTION}

Doordat het zo druk was bij de grensovergang en omdat we wat problemen hadden bij het ophalen van de huurauto (ze wilden een auto meegeven met te weinig profiel op de voorbanden) komen we pas in de avond aan in Jeruzalem, hierom alleen even naar de klaagmuur gewandeld. De klaagmuur is opgedeeld in een mannen- en een vrouwen gedeelte.

Het vrouwen deel van de klaagmuur blijkt een stuk drukker te zijn 🤣
{CAPTION}